• Radno vrijeme: 13h - 21h
    Subota: po zakazanom terminu
  • City Kvart L3-9
    Podgorica, Crna Gora

Presoterapija

Presoterapija

 

Presoterapija je neinvazivna terapija koja ima niz različitih namjena, a jedna od glavnih upravo je poboljšanje cirkulacije krvi i limfe u tijelu. Međutim, nalazi primjenu i u drugim segmentima, pa se njena efikasnost najbolje ogleda pri:

Olakšanju bolova: Presoterapija se često koristi za ublažavanje bolova, posebno kod pacijenata sa hroničnim bolovima u nogama, otocima, ili bolovima povezanim sa lošom cirkulacijom.

Smanjenju otoka: Ova terapija može efikasno smanjiti oticanje u nogama, čime se poboljšava cirkulacija i smanjuje osjećaj težine.

Poboljšanju cirkulacije: Presoterapija poboljšava cirkulaciju krvi, što može doprinjeti boljem snabdijevanju tkiva kiseonikom i hranljivim materijama.

Limfnoj drenaži: Terapija se takođe koristi za poboljšanje limfne drenaže, što pomaže uklanjanju toksina i otpadnih materijala iz tijela.

Estetskoj prednosti: Presoterapija može poboljšati tonus kože i mišića, doprinoseći glatkoj i čvrstoj koži. Takođe se koristi za smanjenje vidljivosti celulita.

Pomoći u mršavljenju: Iako nije zamjena za zdravu ishranu i vježbanje, presoterapija može doprinjeti gubitku viška tečnosti i izbacivanju suvišnih toksina iz tijela, što može pomoći u mršavljenju.

Prevenciji problema sa venama: Ova terapija može pomoći u prevenciji problema sa venama, uključujući proširene vene i vensku insuficijenciju.

Rehabilitaciji nakon povreda: Presoterapija se često koristi u rehabilitaciji nakon povreda mišića, ligamenata ili operacija kako bi se ubrzao proces ozdravljenja.

Vrlo je bitno istaći da prije nego se odlučite za presoterapiju, potrebno je posavjetovati se sa doktorom i uvidjeti da li je baš ova terapija potrebna vama. U našoj ordinaciji možete dobiti sve potrebne informacije o ovoj vrsti terapije, kao i konsultaciju sa doktorima koji će vas uputiti na pravi put ka zdravom tijelu.

Na koji način funkcioniše limfna drenaža?

Limfna drenaža kroz presoterapiju predstavlja proces neinvazivne terapijske tehnike koja se koristi za poboljšanje limfne cirkulacije u tijelu. Metoda koristi komore za kompresiju koje se postavljaju na različite djelove tijela, poput nogu, ruku ili trupa. Cilj presoterapije je simulirati prirodni proces limfne drenaže kako bi se poboljšao protok limfne tečnosti kroz limfne puteve i limfne čvorove.

Postupak limfne drenaže sastoji se u par ključnih koraka. Prvenstveno se pacijent smjesti u komore za kompresiju, koje izgledaju slično čarapama ili čarapama za kompresiju. Ove komore se zatim naduvaju ritmički i postepeno, stvarajući pritisak na udove ili druge djelove tijela. Pritisak se primjenjuje ritmičkim ciklusima koji oponašaju prirodne kontrakcije mišića. Ovo postepeno stvaranje pritiska pomaže guranju limfne tečnosti kroz limfne puteve i poboljšava cirkulaciju.

Presoterapija pomaže u smanjenju otoka u tijelu tako što olakšava uklanjanje viška tečnosti i toksina iz međućelijskog prostora. Kod osoba koje imaju problema dsa limfnim sistemom ili su podložni otocima ova tehnika može ubrzati prirodni proces limfne drenaže. Glavne prednosti limfne drenaže kroz presoterapiju predstavljaju:

- Smanjenje otoka u nogama, rukama i drugim djelovima tijela.

- Poboljšanje cirkulacije krvi i limfe.

- Olakšanje hroničnih bolova i napetosti u mišićima.

- Poboljšanje opšte dobrobiti i osjećaja lakoće.

- Smanjenje vidljivosti celulita.

- Pomoć u prevenciji problema sa venama, kao što su proširene vene.

Presoterapiju treba primjenjivati isključivo pod nadzorom obučenih terapeuta, a broj i trajanje sesija zavise od specifičnih potreba pacijenta. Ova terapija se često koristi u rehabilitaciji, za poboljšanje estetskih aspekata tijela, kao i za doprinos opštem zdravlju.