• Radno vrijeme: 13h - 21h
    Subota: po zakazanom terminu
  • City Kvart L3-9
    Podgorica, Crna Gora

Shock wave terapija

Shock Wave Terapija: Revolucionarna Metoda u Terapiji Bola

 

U našoj ordinaciji i te kako se ponosnimo činjenicom da nudimo najnaprednije metode za rješavanje problema sa bolom i oporavak od povreda. Jedna od takvih inovativnih terapija koju nudimo je Shock Wave terapija. Ova metoda se sve više koristi u medicinskom svijetu i donosi brojne prednosti pacijentima koji se suočavaju sa bolom, povredama mišića i tetiva, ili hroničnim stanjima.

Shock Wave terapija koristi visokoenergetske zvučne talase koji se usmjeravaju na specifična područja tijela gdje se i javljaju problemi. Talasi generišu kratkotrajne udare ili "šokove" koji stimulišu proces ozdravljenja. Osim toga, ova terapija povećava protok krvi u tretiranim područjima, što doprinosi boljem snabdijevanju hranljivim materijama i kiseonikom.

 

Postoji niz prednosti Shock Wave Terapije, a neki od njih su sljedeći:

 

- Olakšanje bola: Jedna od ključnih prednosti ove terapije je brzo i efikasno olakšanje bola. Bez obzira da li se radi o hroničnom bolu u leđima, bolovima u ramenima ili koljenima, ili čak sportskim povredama.

- Noninvazivna priroda: Shock Wave terapija je noninvazivna, što znači da se tretman izvodi bez potrebe za hirurškim zahvatima ili invazivnim procedurama. To smanjuje rizik od komplikacija i skraćuje vrijeme oporavka.

- Brži i efektivniji oporavak: Zahvaljujući stimulaciji procesa ozdravljenja, pacijenti se često brže oporavljaju nakon tretmana Shock Wave terapijom.

- Smanjenje upale: Terapija može smanjiti upalu u tretiranom području, što je od suštinskog značaja za ublažavanje bolova i povratak normalnoj funkciji.

- Poboljšanje pokretljivosti: Shock Wave terapija može poboljšati pokretljivost u zglobovima i mišićima.

- Poboljšanje svakodnevnog kvaliteta života: Oporavak od bolova i povreda znači poboljšanje kvaliteta života. Pacijenti se vraćaju svojim omiljenim aktivnostima sa većom lakoćom.

Koje su indikacije za primjenu shock wave metode?

Shock Wave terapija se primenjuje za tretiranje različitih medicinskih stanja i problema. Evo nekoliko indikacija za primenu Shock Wave terapije:

- Hronični bolovi u mišićima i tetivama

- Sportske povrede

- Osteoartritis

- Kalcifikacije

- Bolovi u donjem dijelu leđa

- Celulit

- Prevencija hirurških zahvata

- Smanjenje upale

Aparati koji se koriste za ovu metodu:

Shock Wave terapija koristi specifične medicinske uređaje poznate kao Shock Wave aparati ili terapijski aparati za udarne talase. Ovi uređaji generišu visokoenergetske akustične talase koji se koriste za tretiranje različitih medicinskih stanja.

Shock Wave aparati su ključni za efikasnu primenu ove terapije i igraju značajnu ulogu u olakšavanju bola, ubrzanju procesa ozdravljenja i poboljšanju kvaliteta života pacijenata. Prije primene Shock Wave terapije, doktori će odabrati odgovarajući aparat i protokol tretmana u skladu sa specifičnim potrebama svakog pacijenta.

U našoj ordinaciji koristimo samo najnovije metode i aparate koji nas prate na putu do zdravijeg načina života naših pacijenata. Svakodnevno se trudimo da pozitivno utičemo na sve prepreke i da ih zajedno riješavamo.

Život bez bola je put kojim zajedno koračamo!