Savremeni holistički centar za liječenje kičme

Akupunktura

Akupunktura je grana Tradicionalne kineske medicine (TKM) i stara je oko 5000 godina. Riječ akupunktura potiče od latinske riječi acus (igla) i pungere (ubosti). Tradicionalna kineska medicina posmatra čovjeka kao cjelinu, te se kod nje ne liječe samo posljedice, već se pažnja posvećuje uzroku nastanka problema odnosno bolesti. Prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama je upravo u tome što holističkim pristupom liječi bolest ali istovremeno pozitivno djeluje na čitav organizam omogućavajući nesmetan protok životne energije CHI. Upravo zastoj te životne energije na nekom od akupunkturnih meridijana jeste mjesto boli odnosno mjesto na kome se lokalizuje određena bolest. Akupunkturom se uspostavlja ravnoteža u čitavom organizmu, (ravnoteža između Jinga i Janga), uspostavlja duhovni i fizički balans. Važna prednost akupunkture nad drugim medicinskim disciplinama je prirodan način liječenja, bez unošenja ikakvih supstanci u organizam, za razliku od modernih načina liječenja lijekovima (hemikalije).

Fizikalna terapija

Fizikalna medicina je oblast medicine koja se bavi proučavanjem i primenom različitih oblika fizičke energije u svrhu prevencije, dijagnostike, terapije, metaflake i medicinske rehabilitacije. Ova oblast medicine je dobila punu priznatost kada je potvrđen veliki značaj fizikalne terapije u kompleksnom postupku rehabilitacije bolesnih i povređenih.

Infiltracione metode

Predstavljaju savremeni pristup liječenja osteomuskularne gradje, kojima se vrši infiltracija hranjivih supstanci različitog porijekla i sastava u oštećeno tkivo ili zglobni proctor.

Kiropraktika

U našoj ordinaciji primenjuje se švedska metoda kiropraktike po Dr. W.P. Ackermann, osnivaču Ackermann Instituta. Ackermann Institut je poznat Institut Alternativne medicine u Švedskoj, osnovan 1968., a čija je kompentencija i stručnost priznata u cijelom svijetu. Da bi se dobili dugoročni terapijski efekti , akcenat je na holističkom pristupu. Kiropraktika je manipulativna tehnika kojom se ručno koriguje položaj zglobova i pršljenova. Namještanje kostiju i zglobova spada u tradicionalne postupke. 1897. god. osnovana i prva škola kiropraktike - Palmerova škola. Tada je kiropraktika i dobila ime, izvedeno iz riječi chiros-ruka, praxis-raditi, što bi značilo uraditi rukom.

AtlasProFilax

Dr.Dušan Nenezić je licencirani atasprof prvi zvanični predstavnik Atlasprofilax metodes za Crnu Goru. Atlasprofilax metoda je jednostavna, provjereno djelotvorna metoda za prevenciju i terapiju poboljšanjem energetskog protoka. Atlas (prvi vratni pršljen) ne nosi samo glavu već je odgovoran za veliki broj poteškoća i bolesti ako se ne nalazi na svom pravom mjestu. Je li Vam poznato da je najviši vratni pršljen - ATLAS u 90% slučajeva rotiran? Ovakvo stanje dovodi do velikog broja fizičkih kao i psihičkih smetnji ali to ne mora da bude tako! Rene - Claudius Schumperli iz Švajcarske je otkrio i patentirao ovu metodu, kojom se jednim preciznim i bezopasnim tretmanom ovaj problem trajno otklanja. Metoda je primjenjuje u svim Evropskim zemljama ali i na ostalim kontinentima. Rotiran atlas uzrokuje trajni pritisak na kičmenu moždinu, moždane živce, krvne žile, limfne kanale, uzrokuje psiho-fizičke probleme i stvara bolesti. Ravnoteža i simetričnost tijela takođe su zbog toga ugroženi, pa se javljaju problemi sa krivom kičmom.

Dijagnostika

Ultrazvučni pregledi mišića i zglobova na najnovijem Simensovom aparatu Akutna i kronična bol zglobova Akutna i kronična bol mišića i tetiva Smanjen opseg pokreta Udarci i traume mišića Opipljive tvrde mase ili „rupe“ u mišiću Zatezanje tetiva ili bol u pokretu.