• Radno vrijeme: 13h - 21h
    Subota: po zakazanom terminu
  • City Kvart L3-9
    Podgorica, Crna Gora

Masaže (Relax, Terapeutska)

Masaže

 

Relaks masaža predstavlja jednu od omiljenijih metoda za opuštanje tijela i uma. U okviru fizikalne terapije, relaks masaža igra ključnu ulogu u poboljšanju unutrašnjeg stanja tijela pacijenata. Terapeuti se fokusiraju na mekane pokrete, lagane pritiske i masažu ijcelog tela kako bi stvorili osjećaj mira i opuštanja. Relaks masaža može biti idealna za one koji žele da pobjegnu od svakodnevnog stresa, ublaže napetost mišića i osvježe duh. Osim toga, relaks masaža je odličan način za smanjenje stresa i anksioznosti. Blagi, ritmički pokreti masaže pomažu u oslobađanju endorfina, prirodnih hormona sreće, što dovodi do poboljšanja raspoloženja i smanjenja nivoa stresa.

Takođe, masaža opušta mišiće i povećava protok krvi u tijelo što može dovesti do smanjene fizičke napetosti i ublažavanje bola u mišićima. Uz redovne relaks masaže može se poboljšatii kvalitet sna.Dok kod osoba koje pate od ukočenosti i ograničenja pokreta ona može poboljšati pokretljivost zglobova i mišića. One osobe koje redovno praktikuju relaks masažu često se osjećaju energičnije i produktivnije.

Prednosti relaks masaže su brojne, a njen savršeni uticaj na tijelo i um čini je popularnom opcijom za opuštanje i očuvanje zdravlja.

Terapeutska masaža je esencijalni dio fizikalne terapije, posebno kada je riječ o tretiranju povreda, bolova u mišićima i rehabilitaciji. Ova vrsta masaže koristi se za ciljano tretiranje određenih problema u tijelu. Terapeuti se fokusiraju na bolna područja, primjenjujući različite tehnike kako bi smanjili bol, povećali pokretljivost i ubrzali proces ozdravljenja. Terapeutska masaža može biti korisna za osobe koje pate od sportskih povreda, hroničnih bolova ili postoperativnih problema.

Terapeutska masaža se prilagođava specifičnim potrebama svakog pacijenta i izvodi se pod pažljivim nadzorom fizioterapeuta. Zajedno sa pacijentima oni rade na razvijanju individualnih tretmana kako bi se prilagodili njihovim stanjima i postigli optimalan rezultat.