• Radno vrijeme: 13h - 21h
    Subota: po zakazanom terminu
  • City Kvart L3-9
    Podgorica, Crna Gora

Spinalna dekompresija

Spinalna dekompresija


Spinalna dekompresija predstavlja neinvazivnu metodu za rješavanje problema sa kičmom. Osnovna svrha ovog tretmana je smanjenje pritiska na kičmu i međupršljenske diskove. Ova terapija se često koristi za liječenje različitih stanja, uključujući hernije diska, osteoartritis, spinalnu stenozu i druge uzroke bolova u leđima i vratu.

 

Kako Spinalna Dekompresija Utiče na Bolove?

 

Spinalna dekompresija funkcioniše tako što koristi kontrolisano rastezanje kičme. Ovaj postupak pomaže u smanjenju pritiska na međupršljenove diskova i poboljšava cirkulaciju krvi i dotok hranljivih materija u oštećena područja. Takođe, ovaj tretman pomaže u smanjenju pritiska na nervne korijene, čime se ublažavaju bolovi, trnjenje i utrnulost u rukama, nogama i drugim djelovima tijela.

Koje su prednosti spinalne dekompresije:

Olakšanje Bolova: Spinalna dekompresija je posebno efikasna u smanjenju bolova u leđima i vratu. Bez potrebe za hirurškim zahvatima ili upotrebom ljekova, pacijenti nakon terapije mogu ojsetiti značajno olakšanje.

Povećana pokretljivost: Ovaj tretman može poboljšati pokretljivost i funkciju kičme, omogućavajući vam da se vratite svojim svakodnevnim aktivnostima bez ograničenja.

Smanjenje potrebe za hirurškim zahvatima: Spinalna dekompresija često pomaže pacijentima da izbjegnu invazivne operacije i povezane rizike.

Kvalitetniji san: Bolovi u leđima i vratu mogu ometati san. Spinalna dekompresija pomaže poboljšanju kvaliteta sna i opšteg blagostanja.

Rehabilitacija i prevencija: Ovaj tretman se takođe koristi za rehabilitaciju nakon povreda i kao preventivna mjera za očuvanje zdravlja kičme.

U našoj ordinaciji posvećeni smo pružanju najkvalitetnije njege i terapije, uključujući ovu inovativnu metodu. Vaše zdravlje je naš prioritet, i radujemo se što možemo biti dio vašeg puta do oslonca bez bolova.

Vaše zdravlje je naša briga.